عکاسی از نوزاد در بیمارستان

در این مقاله از آتلیه کودک سروش به نکاتی در خصوص عکاسی از نوزاد در بیمارستان می پردازیم، زمانی که نوزاد تازه متولد شده آماده عکاسی توسط همراهان مادر هست چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا بتوانیم این لحظه جذاب را درست ثبت کنیم؟

نور پنجره در عکاسی از نوزاد

نور پنجره در عکاسی از نوزاد

 

  1. از نور پنجره استفاده کنید : بزرگ ترین مشکل عکاسی در بیمارستان ها این است که اتاق های بیمارستان تاریک اند. اگر وارد اتاق یک بیمارستان شوید و شروع به عکس گرفتن از یک نوزاد بکنید با این مشکل مواجه خواهید شد؛ اگر فلش شما روشن باشد سایه های زننده ای ایجاد خواهد کرد و اگر هم نباشد عکس های تاریکی خواهید گرفت که در آن ها پوست نوزاد قرمز به نظر می رسد. هیچ یک از این موقعیت ها عکس های خوبی نخواهد ساخت. تنها و بهترین کاری که می توانید برای گرفتن عکس های بهتری از نوزاد در بیمارستان انجام دهید این است که عکس ها را درست کنار پنجره بگیرید. چراغ های روی سقف را روشن کنید تا تاریکی ها را از بین ببرد و حداکثر میزان نور ممکن را به داخل راه دهید. تخت خواب نوزاد را درست کنار پنجره قرار دهید و فلشتان را خاموش کنید. تفاوتی که استفاده از نور طبیعی و بدون فلش ایجاد می کند شگفت آور است.
  2. از بالا عکس بگیرید : وقتی که عکس گرفتن از یک نوزاد را شروع می کنیم معمولاً فقط از همان جایی که ایستاده ایم یعنی کنار تخت خواب او عکس می گیریم. در نتیجه با تعداد زیادی عکس از زاویه های نه چندان خیره کننده به همراه عوامل بسیاری در پس زمینه که حواس بیننده را پرت می کنند روبرو خواهید شد. اگر بتوانید دقیقاً از بالای سر نوزاد از او عکس بگیرید عکس های زیباتری خواهید داشت و ملحفه ی روی تخت هم نقش یک پس زمینه ی ساده را ایفا خواهد کرد.

عکاسی کردن از بالا را امتحان کنید

عکاسی کردن از بالا را امتحان کنید

 

حالا برای عکس گرفتن از بالا ممکن است نیاز داشته باشید که روی یک صندلی و یا حتی تخت بیمارستان مادر بایستید. در واقع خود من در اتاق بیمارستان برای عکس گرفتن تا روی لبه پنجره هم ایستاده ام چون در اتاق، جای گذاشتن یک صندلی هم وجود نداشت و البته تخت نوزاد درست کنار پنجره بود. کمی خطرناک بود اما ارزشش را داشت.

  1. نگران ژست گرفتن نوزاد نباشید : نوزادان تازه متولد شده وقتی که محکم قنداق شده اند خوشحال ترند پس این کار را انجام دهید. او را در پتویش بپیچید و بعد به پشت در تخت خواب یا گهواره اش بخوابانید تا بتوانید تصویری با جلوه ی طبیعی بگیرید. فقط مطمئن شوید که پتو حتی یک ذره از صورتش را هم نمی پوشاند. اگر نوزاد موقع دراز کشیدن در تخت خوابش خوشحال نبود اجازه دهید مادرش او را بلند کند و کمی در آغوش بگیرد. چند عکس عالی هم از مادر و فرزند با هم بگیرید و سپس روی عکس گرفتن از جایی تمرکز کنید که نوزاد را ستاره ی نمایش نشان دهد.
  2. نوزاد را تکان ندهید : خودتان حرکت کنید. وقتی نوزاد در جای خوب و راحتی قرار گرفت او را تنها بگذارید. اطرافش حرکت کنید، از زاویه های مختلف عکس بگیرید و به داخل و خارج زوم کنید تا بدون گیج کردن نوزاد عکس های گوناگونی بگیرید. همانطور که قبلاً هم ذکر کردم زاویه ی مورد علاقه ی من برای عکس برداری از نوزادان در بیمارستان، درست از بالای سر آنها است اما راه رفتن دور تخت خواب و عکس گرفتن از زاویه های متفاوت هم ارزش دارد چون در نهایت مجموعه عکس هایی را خواهید داشت که همه مثل هم نیستند. به یاد داشته باشید که وقتی زمان مناسب رسید برای ثبت کردن بعضی از جزئیات حتماً به داخل زوم کنید.

در بیمارستان زیاد عکس بگیرین

در بیمارستان زیاد عکس بگیرین

 

  1. زمان صرف کنید : به تعداد کمی عکس قناعت نکنید. بین پنج تا ده دقیقه زمان بگذارید و وقتی که نوزاد در تخت خوابش نزدیک پنجره جای گرفت در حالی که دوربینتان را هم به دست گرفته اید فقط او را تماشا کنید. حتی اگر بخوابد هم کمی تکان می خورد، خمیازه می کشد، ناله می کند و حالت های با نمک و دوست داشتنی به خود می گیرد؛ اگر فقط با گرفتن یک یا دو عکس کار را تمام کنید همه ی آن لحظات شیرین و بامزه را از دست خواهید داد.
  2. پستانک ها : در مواقع بسیاری وسیله ای عالی هستند اما برای عکس ها خیلی هم افتضاح اند. بیش تر آن هایی که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند به قدری بزرگ اند که اکثراً صورت نوزاد را می پوشانند و زیبایی عکس ها را از بین برده و آنها را از شکل و شمایل می اندازند. اجازه دهید نوزاد تا وقتی که آرام شود آن را بمکد و همچنین اطمینان حاصل کنید که محکم قنداق شده تا به آرامشش کمک کنید و بعد خیلی آرام پستانک را از دهانش بیرون بکشید. باید به قدری آرام این کار را بکنید که نوزاد حتی متوجه نبودن آن نشود. ممکن است مجبور شوید چند بار تلاش کنید تا در نهایت بتوانید بدون بیدار کردن او پستانک را از دهانش بیرون بکشید اما نتیجه، ارزش زمان صرف شده را دارد.

عکس پدر یا مادر نوزاد در بیمارستان

عکس پدر یا مادر نوزاد در بیمارستان

 

  1. پدر و مادر را فراموش نکنید : بسیاری از مادر ها تا بیست و چهار ساعت بعد از زایمان به ظاهر شدن در عکس ها کمی بی میل هستند اما سال ها بعد هر مادری به یک عکس از خود و نوزاد تازه متولد شده اش به چشم یک گنج نگاه می کند. از او بخواهید برای گرفتن یک عکس شیرین با فرزندش، او را بالا بیاورد و نزدیک صورتش نگه دارد. حتماً چند عکس هم با پدر نوزاد بگیرید.

عکس پدر یا مادر نوزاد در بیمارستان

عکس پدر یا مادر نوزاد در بیمارستان

 

آتلیه کودک ، آتلیه نوزاد و آتلیه بارداری سروش

این مطلب توسط تیم تحریریه آتلیه کودک سروش تهیه و تنظیم شده است، لطفا در صورت انتشار آن حتما از لینک آتلیه کودک سروش استفاده نمایید.

عنوان اصلی : Get great photos of a newbo baby in the hospital

منبع : www.itsalwaysautumn.com

مترجم : فاطمه ابراهیم زاده مقدم

تهیه و گردآوری : http://sorooshphoto.com